Over ons

Van harte welkom bij Openluchtbad de Goffert

Over Sportfondsen Nijmegen

NV Sportfondsen Nijmegen is opgericht op 1 april 1999. In de periode voor 1999 werd in anders genoemde werkmaatschappijen gewerkt. Sedert 1937 worden in Nijmegen Sportfondsenbaden geëxploiteerd. Vanaf het eerste moment bestaat Sportfondsenbad Nijmegen-Oost (bouwjaar 1937). In 1970 kwam Sportfondsenbad Nijmegen-West (bouwjaar 1970) bij de onderneming en in 1993 werd het Gemeentebad in Dukenburg (bouwjaar 1976) officieel Sportfondsenbad Dukenburg. Sinds 1997 exploiteert NV Sportfondsen Nijmegen ook Openluchtbad de Goffert (bouwjaar 1952).

De exploitatie van de zwembaden is ondergebracht bij het voor dit doel opgerichte NV Sportfondsen Nijmegen.

De gebouwen van zwembad Oost en West zijn eigendom van NV Sportfondsen Nijmegen, terwijl voor Dukenburg een huurovereenkomst is gesloten. Het Goffertbad is eigendom van de Gemeente Nijmegen.

De accommodaties

Het Erica Terpstra Sportfondsenbad is een overdekt zwembad met een bassin met acht wedstrijdbanen van 25 meter en een doelgroepenbad met beweegbare bodem, met vier banen van 25 meter. U kunt er terecht voor abonnementszwemmen, recreatief zwemmen, zwemlessen en u kunt deelnemen aan verschillende aquasporten. Er zijn zwemtijden voor alle leeftijden, gezinnen, banen zwemmen, (zwangere) vrouwen en baby/peuters. De accommodatie beschikt over een vergaderruimte.

Sportfondsenbad Nijmegen-West beschikt over zowel binnen- als buitenaccommodatie. Binnen: een 50-meter wedstrijdbassin met een hoge en lage springplank; recreatiebaden met een glijbaan, een wildwaterkreek en een bubbelbad; een instructiebassin en een Romeins bad. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de horeca. Ook zijn er diverse arrangementen voor kinderfeestjes. Bovendien is er een vergaderruimte. U kunt er terecht voor dagrecreatie en zwemlessen. Er zijn speciale zwemtijden voor gezinnen, volwassenen, (zwangere) vrouwen, baby/peuters en 50-plussers. De buitenaccommodatie (met verwarmd zwembad) is geopend van eind april t/m eind augustus. 15 keer per jaar is er discozwemmen (t/m 12 jaar) met verschillende thema’s.

Openluchtbad De Goffert is voor publiek geopend van eind april t/m half september. Zwemmen kan in het grote bassin en in het speelbad, waar de glijbaan niet ontbreekt. De kleintjes kunnen veel plezier beleven in hun eigen kleuterbad. Het water in alle baden is minimaal 21 graden. De fraai aangelegde ligweide biedt uitgebreid gelegenheid om te zonnebaden en wordt het u allemaal te warm, dan zoekt u gewoon de schaduw van de bomen op of de verkoeling van het water.

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.